Бизнес
понеделник, 20 август 2018 г.
2

Green Electronics Council и UL Environment с нова сертификационна схема

12.03.2017 10:11 0
   

Green Electronics Council и UL Environment разработиха нова сертификационна схема, която ще дава най-висок рейтинг на мобилните телефони и устройства с най-добри показатели от гледна точка на устойчивост.

За да спечелят такъв сертификат, телефоните ще трябва да преминават тестове, които включват опаковката, материалите и използването на енергия.

Производителите също така трябва да имат стратегия за справяне с устройствата след края на тяхната употреба. Тя трябва да гарантира устойчивото обезвреждане на машинките или тяхното повторно използване.

Производството и оперативните дейности също ще се вземат под внимание. Тези производители, които смогнат да отговорят на всички критерии, ще са в състояние да използват еко-сертификатите в своите маркетингови кампании.

Новият стандарт Ul 110 ще бъде публикуван като ANSI стандарт на 24 март 2017 г., се казва в съобщение на сертифициращите организации. Към 1 юли трябва да влезе в сила нова категория в регистъра EPEAT, посветена на мобилните телефони и базирана на UL 110. EPEAT е действащият вече рейтинг за екологична устойчивост на електроника./news359

Ню Йорк/САЩ


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео