Свят
събота, 21 юли 2018 г.
jiki

Важен ден за Холандия, провеждат се парламентарни избори

15.03.2017 10:45 0
   

Днес в Холандия се провеждат парламентарни избори, като избирателите ще трябва да избират между  1000 кандидати от 28 партии.

Очаква се 150-те места в долната камара да бъдат разпределени между 14 от тях, като някои формации ще имат само по един депутат. Социологическите изследвания сочат, че ще са нужни поне 4 партии за формиране на управляваща коалиция.

Непредвидимост носи и антиислямската Партия на свободата на популиста Герд Вилдерс, която традиционните формации отхвърлят. Очаква се тя да вземе до 25 депутатски места, колкото ще има вероятно и най-голямата сила – Народната партия за свобода и демокрация (НПСД) на премиера Марк Рюте.

На днешните избори се гледаше като на тест за антиимигрантските настроения в страната дори преди спора с Турция, който изведе имиграцията и национализма на първо място в политическия дневен ред. Сега въпросът е дали този спор ще облагодетелства Вилдерс или премиера Рюте, чийто кабинет забрани на турски министри да участват в митинги в Холандия.

Резултатите от холандските избори, а по-късно през годината и от изборите във Франция и Германия будят силен интерес и по друга причина. Те ще покажат също дали след Брекзита и избирането на президента Тръмп в САЩ сегашните настроения против традиционните политически партии непосредствено застрашават оцеляването на Европейския съюз. /news359

Амстердам/Холандия


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео