Здраве
четвъртък, 19 юли 2018 г.
tesnolist-jivovlqk

Живовляк- за правилното усвояване на храната и детокс

15.03.2017 11:25 0
   

Живовлякът е растение билка от род едногодишни или многогодишни треви, по-рядко храсти от семейство Живовлякови. Листата му обикновено са са прости, линейни, яйцевидни, при основата са в розетка. 

Някои видове живовляк имат лечебни свойства и са с широко приложение в народната медицина. Популярността на живовляка се разпространява още през 12 в. пр.н.е. Тогава билкари в Китай са продавали живовляка доста скъпо заради лечебните му свойства.

Индийският живовляк и неговите водноразтворимите фибри са полезни за правилното усвояване на храната, стомашно чревна детоксикация, подобряване на перисталтиката и др. Тази билка е силен стомашно-чревен детоксикатор, който гони върху натрупаните отпадни молекули из микро гънките по повърхността на тънките черва преди вредителите да станат токсични и да попаднат в тъканите на чревните клетки, а от там и в кръвообращението.

Теснолистният живовляк се използва като противомикробно, противовирусно и слабително средство. Прилага се при възпаление на горните дихателни пътища, фарингит, ларингит, остър и хроничен бронхит, пневмония, язва на стомаха и дванадесетопръстника, колит, заболявания на жлъчните пътища, цистит с хематурия и др. С теснолистния живовляк се лекуват рани и други кожни заболявания.

Живовлякът се използва като кръвоспиращо средство, има и бактериологично секретолитични и отхрачващо действие. Ланцетовидният живовляк съдържа силициева киселина се използва и при заболявания на съединителната тъкан – вътрешни кръвоизливи и вътрешни рани, за подпомагане на лечението на леки форми на белодробна туберкулоза. Според руски медици брашно от листата на живовляк помага за лечение на някои видове рак./News359

Париж/Франция


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео