Бизнес
събота, 21 юли 2018 г.
step000117

Intel с важна крачка- става собственик на Mobileyе

16.03.2017 08:55 0
   

IT производителят Intel се стреми да укрепи позицията си на един нов, бързо развиващ се пазар, за който се очаква да достигне стойност около 70 милиарда долара на година към 2030 г.  Компанията вече е собственик на Mobileye.

Новата, съвместна организация, фокусирана върху автономното управление на автомобили, ще се базира в Израел и ще се ръководи от проф. Амнон Шашуа, съосновател на Mobileye, неин председател и главен технически директор.

Intel и Mobileye твърдят в съвместно изявление, че новото подразделение „ще подкрепи съществуващите производствени програми на двете компании и ще надгради отношенията с клиентите и партньорите в автомобилната индустрия, които се стремят към разработване на високо автономни и напълно автономни технологии за управление на автомобили“.

Обединяването би трябвало да съчетае силните страни на Intel в областта на свързаността, високопроизводителните изчисления и изкуствения интелект с богатия опит на Mobileye в областта на компютърното зрение и машинното обучение за самоуправляеми коли.

Представата на двете фирми е, че заедно ще „ускорят бъдещето на автономното управление на автомобили чрез подобрена производителност в съчетание с решения „облак-към-коли“ на по-ниска цена за автомобилните производители“./news359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео