Здраве
понеделник, 25 септември 2017 г.
спете-голи

Определени звуци по време на сън могат да подсилят паметта

18.03.2017 10:14 0
   

Според ново изследване, определени звуци по време на сън могат значително да подобрят качеството на сън, а в същото време и да засилят паметта ви.

Нежните звуци са били напаснати така, че да съвпадат с естествените вълни на мозъка: вълните на електрическа активност в мозъка. Хората от изследването са били в състояние да си припомнят с 25% повече думи, които са научили след като са слушали тези звуци по време на сън.

“Това е иновативна, проста и сигурна техника, която не се базира на медикаменти и която може да подобри здравето на мозъка,” обяснява д-р Филис Зии, една от авторките на изследването.

“Ние смятаме, че има потенциал за подобряване на паметта при възрастното население и да се постигне нормално ниво на западане на паметта при тях.Дълбокият сън е известен с ключовата си роля при мозъчната консолидация: процесът, при който спомените се запаметяват дългосрочно.

При възрастните хора количеството сън, което се прекарва в дълбок сън по правило намалява. Изследването е сравнило акустичната симулация с плацебо изследване. Възрастните хора, които са участвали в изследването, са показали по-добър сън и подобрена памет само в случаите на реална акустична симулация, в контраст срещу участниците при плацебо третирането. /news359

Лондон/Великобритания

Ключови думи: , ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео