Бизнес
събота, 21 юли 2018 г.
изтеглен файл

Технологичният гигант Бош се насочва изцяло към изкуствения интелект

18.03.2017 10:02 0
   

Немският технологичен гигант Бош посрещна 2017 година с нов Център за изкуствен интелект (BCAI). В него започнаха работа 100 експерти в Бенгалуру (Индия), Пало Алто (САЩ) и Ренинген (Германия). До 2021 г. Бош ще инвестира 300 млн. евро за разширяване на центъра, а броят на заетите там специалисти ще се увеличи няколко пъти.

„Чрез сензорните технологии Бош накара предметите да чувстват. Сега искаме да ги научим да усвояват знания и да действат интелигентно“, заяви д-р Фолкмар Денер, председател на Управителния съвет на Robert Bosch GmbH, който отговаря също за развоя и високотехнологичния инженеринг. Само след пет години продуктите с изкуствен интелект ще носят 10% от оборота на Бош.

Персонализацията на интернет на нещата (IoT) е следващият етап в развитието на свързаността, смятат в компанията.

„С помощта на изкуствения интелект Бош ще превърне уредите в интелигентни асистенти. Продуктите ще станат партньори, придружители, персонални помощници”, твърди Денер.

Пазарният анализатор Tractica предвижда, че до 2021 г. броят на хората, ползващи дигитални асистенти, ще нарасне с 350%. „Чрез свързаните продукти Бош може да поддържа директна връзка с клиентите. Колкото по-добре познаваме един потребител, толкова по-персонализирана ще бъдат предлаганата услуга”, продължва Денер.

Тази седмица Група Бош обяви предварителни финансови резултати за 2016 г. Приходите на компанията бележат ръст от 3,5% до 73,1 млрд. евро, а печалбата е 4,3 млрд. евро. Първоначалните инвестиции на Бош в IoT и електромобилността възлизат на милиарди евро. Концернът е увеличил разходите за R&D на 6,6 млрд. евро./News359

Мюнхен/Германия


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео