България
събота, 21 юли 2018 г.
ea2b10dd52046fd7b3fdc3496ce1a4bb

Найденов: Турция не допуска воденето на предизборна агитация на нейна територия

22.03.2017 12:21 0
   

“Изборите трябва да бъдат проведени така, че да бъдат съобразени с българското законодателство, както и с това на държавите, на чиято територия се провеждат те. Република Турция не допуска воденето на предизборна агитация на нейна територия. Ние имаме правото само да имаме изборни секции”, каза служебният външен министър Ради Найденов.

Найденов посочи още, че МВнР не само е извикало турския посланик. Следващата стъпка е била консултации с българския посланик в Анкара: “От това имаше отзвук. Турската страна се съобрази със сигналите по дипломатичните канали и нямаше рецидив на подобно поведение”.

Министър Найденов изтъкна добрата работа с колегата му от МВР, с екипа на премиера и президента относно координацията по подготовката и провеждането на изборите.

Запитан какво му е казал турския посланик, когато е бил извикан в МВнР, той отговори: “Той трябваше да предаде информацията и този демарш на българското правителство, което той добросъвестно е изпълнил”. Найденов обаче не пожела да коментира участието на посланик Гьокче в предизборния клип на ДОСТ./news359

София/България

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео