България
сряда, 20 септември 2017 г.
90311-cik

Последни щрихи от ЦИК преди изборния ден

24.03.2017 12:04 0
   

В чужбина секциите са 371 в 70 държави. Най-много са те във Великобритания – 58. В Германия са разкрити 13 секции, защото там има ограничителен режим. Секциите са разкрити само в посолства и консулства”, каза говорителят на ЦИК Александър Андреев.

“Надявам се, че в република Турция изборният процес ще протече нормално, а и не само там. Декларациите, че няма да се гласува на друго място ще се подписват лично пред членовете на секционните комисии. ЦИК назначава секционните избирателни комисии извън страната. В случаите, в които бъдат установени нарушения в изборното помещения, ЦИК ще се произнася по тях и ще дава указания. Извън страната ще има наблюдатели и застъпници на политическите работи, които ще могат да подават сигнали за нередности.

Извън изборното помещение секционната избирателна комисия не може да взима отношение. ЦИК няма възможност да се намесва извън изборното помещение, още повече на територията на чужда държава. Ние можем да осигуряваме нормалното протичане на изборния процес само в изборното помещение, категоричен беше Андреев. Гражданите трябва да знаят, че в бюлетината може да се гласува само с поставянето на знаците X или V.

Поставянето на всеки друг знак ще прави бюлетината невалидна. В образователната секция на нашия сайт има качени видеоклипове, които показват как точно трябва да се гласува. Доставянето на бюлетините в страната и чужбина върви нормално към този момент, разкри още Андреев. /News359

София/България

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео