България
петък, 25 май 2018 г.
Днес е денят за размисъл преди изборите

Днес е денят за размисъл преди изборите

25.03.2017 11:01 0
   

Днес е денят за размисъл преди изборите за народни представители в 44-ия български парламент на 26 март. Изборният кодекс забранява агитацията от днес до приключване на изборния ден. Не е разрешено и обявяването “под каквато и да е форма” на резултати от допитвания до общественото мнение по повод на изборите.

Регистрирани са 3965 наблюдатели от 22 неправителствени организации от страната и 61 – от 5 организации от чужбина. Регистрирани са и 215 застъпници. В паралелното преброяване на резултатите на изхода от секциите за гласуване (exit poll) ще участват седем социологически агенции – “Алфа Рисърч” ООД, “Галъп Интернешънъл Болкан” ЕАД, “Институт за социални изследвания и маркетинг – МБМД”, “АФИС” ООД, “Екзакта Рисърч Груп” ЕООД, “Сова 5″ и “Маркет Линкс”.

Гласуването на 26 март ще започне в 7.00 часа сутринта и ще продължи до 20.00 часа. Ако в този час пред някоя избирателна секция има опашка от чакащи избиратели, изборният ден може да продължи, но не по-късно от 21.00 часа.

Общо 20 партии и коалиции са регистрирали кандидатдепутатски листи в избирателните райони; на места има и независими кандидати. Своя вот могат да дадат българите, които са навършили 18 години, не са лишени от свобода и не са поставени под запрещение./news359

София/България

Ключови думи: , ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео