Свят
четвъртък, 21 септември 2017 г.
images

Лукашенко: Американски и германски фондове в основата на провокациите

27.03.2017 11:31 0
   

“Американски и германски фондове отделят пари за провокации в  страната. Финансирането на съответната незаконна дейност „като цяло се е осъществява през Литва и Полша”, заяви президентът на Беларус Александър Лукашенко.

Обиждат се – чуха моето изявление в Могильов – Лукашенко за Украйна, Литва и Полша. Но ако е така? Американски, германски фондове са давали пари през поляци и литовци”, заяви Лукашенко.

Той подчерта също, че тези хора, които, излизайки на протести, са искали да решат някакви си свои въпроси, са били използвани.   По-рано бе съобщено, че Комитетът за държавна сигурност на Беларус е завел наказателно дело във връзка с обучение и подготовка за участие в масови безредици, задържани са 26 души.   Специалните служби не изключват, че иззетото от активистите оръжие е могло да бъде използвано в хода протестните акции на 25 март.

Освен това, службите разполагат и с информация, че провокаторите са планирали пристигането на бандити от Украйна. Установено е, че задържаните “активисти на младежки организации” са тясно свързани с УНА-УНСО. По информация на беларуските медии, задържани са 26 души. Това са “активисти” на беларуското младежко националистическо обединение “Бял легион” начело с Мирослав Лозовски, както и участници в “Младежкия фронт” начело с Дмитрий Дашкевич.

“В случая с “Белия легион” имаме дело с професионално подготвени бандити на възраст между 23 и 43 години”, казва източник от силите за сигурност на Беларус./news359

Минск/Беларус


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео