Гласът на обществото
събота, 21 юли 2018 г.
zx620y348_1969200

Борислав Сарафов е последното предложение за член на ВСС

28.03.2017 11:53 0
   

От пресцентъра на ВСС съобщиха, че заместник главният прокурор Борислав Сарафов е последното предложение за член от квотата на прокурорите. Това съобщи пресцентърът на съвета.

Вчера, 27 март, изтече крайният срок за кандидатури от прокурорите в системата. Местата са четири, а номинираните освен Сарафов, са още 12 обвинители. Останалите кандидати са Даниела Машева от Върховната касационна прокуратура (ВКП), Галина Стоянова, зам.-шеф на Софийската апелативна прокуратура, Ясенка Шигарминова от Апелативна прокуратура – Пловдив, Ивайло Медаров – заместник окръжен прокурор на София, и Пламен Найденов, шеф на Окръжен прокурор – Перник.

Другите са Огнян Дамянов, Магдален Маринов, Гергана Мутафова, Пламен Марков, Георги Кузманов и Мери Найденова.

“Сред колегите си г-н Сарафов е познат като почтен магистрат, с високи професионални качества. През последните 10 години от трудовата си биография ръководи и координира работата по дела с изключително висока фактическа и правна сложност. Работил е по голяма част от най-знаковите дела, водени срещу фигури от организираната престъпност. Считаме, че г-н Борислав Сарафов би бил достоен да бъде избран за член на Висшия съдебен съвет, за което притежава необходимите лични, професионални и нравствени качества”, се казва в предложението за номинацията.

Освен Сарафов още един заместник на главния прокурор – директорът на Националната следствена служба Евгени Диков, също е кандидат за член на съвета от квотата на следователите. Мандатът на Висшия съдебен съвет изтича през октомври тази година./news359
София/България

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео