Бизнес
сряда, 20 септември 2017 г.
fbimg

Софтуер може да чете по устни с удивителна точност

28.03.2017 11:30 0
   

Разработчици от Оксфорд и подразделението за изкуствен интелект на Google – DeepMind, се разписаха под уникален софтуер. Той е способен да чете по устни с удивителна точност.

Иновативната система прилага интересен метод на тренировка. Използват се хиляди клипове от новинарски емисии, предоставени от телевизия BBC, а изкуственият интелект на софтуера сравнява движението на устните на водещите с добре синхронизирани субтитри.

В контролиран тест, проектът с име „Watch, Attend and Spell“ е постигнал малко над 50% точност в разчитането на беззвучни клипове, докато група от професионалисти постигат едва 12%. Създателите на WAS споделят, че задачата им е особено трудна, тъй като в английския език има огромен брой думи, които се изговарят с почти еднаква форма на устните.

Хората приемат за даденост контекста, но за машините той представлява огромно предизвикателство. Софтуерът с изкуствен интелект се учи да разбира именно контекста. /News359

Ню Йорк/САЩ


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео