Бизнес
събота, 23 септември 2017 г.
step0001

Патентоваха хибриден дисплей, обединяващ две технологии

30.03.2017 11:39 0
   

Компанията Universal Display патентова нова разработка в областта на дисплеите. Слабо място на OLED (дисплеи с органични светодиоди) e материалът за син цвят, който по дълготрайност отстъпва на другите основни цветове. Специалистите от Universal Display предлагат органичните светодиоди със син цвят да бъдат заменени с неорганични.

Резултатът е хибриден дисплей, който обединява двете технологии – органична (OLED) и неорганична (LED). По-точно, обединява три технологии, тъй като светенето на сините субпиксели ще се управлява от миниатюрни затвори, направени по технология MEMS.

Според описанието в патента, целият дисплей лежи върху LED структура със синьо излъчване. Синята светлина минава през малка субпикселна дупка, която се контролира от тънки MEMS затвори.

Синият LED е много по-ефективен и дълготраен от синия OLED, така че хибридният дисплей ще комбинира ефективни червени, зелени и жълти фосфоресциращи органични светодиоди (OLED) с ефективен син LED.

Подобен дисплей изглежда доста сложен и освен това синьото осветяване може да влоши контраста. Но въпреки това технологията е иновативна и обещаваща./news359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи: , ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео