Бизнес
понеделник, 20 август 2018 г.
images

Япония въвежда изкуствения интелект в борбата с контрабандата

31.03.2017 11:42 0
   

 Япония с нова система за борба с контрабандата. Тя е основана на изкуствен интелект и дронове, а тестовите изпитания ще започнат до края на текущата година.

В момента Япония прилага традиционни средства при митническите проверки за откриване на наркотици и взривни вещества – такива са визуалните проверки и рентгеновият скенер. Но при очаквания наплив на туристи от цял свят за Олимпиадата в Токио през 2020 г., тези мерки може да се окажат недостатъчни.

Изкуственият интелект не е способен да замени рентгеновите скенери, но ги допълва, като анализира изображенията в своята база данни за по-голяма точност при разкриване на контрабандата. Подобни мерки за сигурност ще се прилагат на японските летища.

Що се отнася до пристанищата, правителството предлага нови способи за борба срещу пренасянето на забранени вещества. Над корабите ще кръжат дронове, оборудвани с камери за наблюдение и управлявани от оператор.

Подозрителни хора и товари ще бъдат подлагани на допълнителен преглед, вкл. с помощта на рентгенови скенери. Засега не я ясно дали в проверките на пристанищата ще се прилага и изкуствен интелект./news359

Токио/Япония


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео