Свят
сряда, 18 юли 2018 г.
4112

Доналд Тръмп подписа два нови указа, свързани с търговията

01.04.2017 09:13 0
   

Укази, свързани с търговията и целящи по-строго събиране на мита върху вноса на стоки, субсидирани от чужди правителства и продавани в САЩ под себестойността си, е подписал новоизбраният президент Доналд Тръмп.

Тръмп заяви, че указите ще подготвят почвата за “великото възраждане на американските производители”. Преди да подпише указите, в речта си в Белия дом Тръмп говори за местата, които е посетил по време на предизборната си кампания и които са били опустошени от нечестни търговски политики.

“Хиляди фабрики бяха откраднати от страната ни”, каза президентът и нарече хората, които са изгубили работата си “безгласни американци”, чийто глас днес звучи чрез Белия дом. При моето управление ще спре ограбването на американското благоденствие, заяви той. Тръмп обеща, че САЩ ще защитават индустрията и ще създадат “честно игрално поле” за американските работници и заяви, че благосъстоянието на Америка и на американския работник е неговата “пътеводна звезда”.

Той каза, че първата изпълнителна заповед ще гарантира събирането на всички данъци, когато чуждите вносители мамят и добави, че за тези, които нарушават правилата, ще има много сериозни последици. Втората заповед ще доведе до първата преоценка на американския търговски дефицит, заяви Тръмп.

За 90 дни трябва да бъде събрана подробна информация за “търговски злоупотреби” и други антиконкурентни практики от страна на чужди държави и тези данни ще бъдат използвани за промяна на търговската политика. За разлика от други такива церемонии за подписване на укази, този път Тръмп не използва случая да се снима как лично слага подписа си. Белият дом съобщи, че документите са били подписани по-късно, след представянето им. /News359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи: , ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео