Гласът на обществото
понеделник, 16 юли 2018 г.
zx860y484_2905218

Златева: Чувствителна тема за България е приемането ни в шенгенското пространство

04.04.2017 11:51 0
   

“В програмата сме заложили пет основни приоритета, като два са изключително важни за нас. Единият е свързан с развитието на конкурентноспособността, растежа, заетостта. Вторият е свързан с темата сигурност и миграция. Като приоритет залагаме приемането на нова общоевропейска политика по предоставяне на убежище.  За нас като държава-членка е важно не само да охраняваме границите по шенгенски стандарти, което ние правим и това се отчита от Брюксел. Чувствителна тема за България е приемането на страната в шенгенското пространство, след като е покрила всички технически критерии. Това може също да е приоритет, по който да работим, макар и непряко свързан с председателството”, каза вицепремиерът Деница Златева с ресор българското председателство на Съвета на Европа.

“И се надявам следващият екип, който ще координира процеса по подготовка, да запази този инклузивен подход, защото е много важно при разработването на националната програма освен да чуем мненията и предложенията от ресорните министерства и изпълнителната власт, да се опитаме и в диалог с неправителствените организации, социалните партньори, академичната общност, политическите партии – да изведем онези два или три приоритета, които ще са ключови за България”

В края на мандата на служебното правителство Деница Златева ще представи напредъка във всяка от областите на подготовката на българското председателство през 2018 година. Относно финансовата рамка на подготовката за 2017 година Златева обясни:

“В годината, която предхожда председателството, се изразходват близо 70% от  средствата, необходими за подготовката на едно председателство. Нашият бюджет е 50 милиона лева, през миналата година са изразходвани около 23 милиона лева”, посочи тя. /News359

София/България

Ключови думи: , ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео