Бизнес
събота, 23 септември 2017 г.
3

Роботи ще доставят пица в Германия и Нидерландия

05.04.2017 10:52 0
   

Starship Technologies подписа договор с Domino’s за „нискоемисийни доставки” за избрани заведения в Европа. Това означава в най-скоро време роботи ще доставят пици в различни населени места в Германия и Нидерландия.

Поръчките ще се изпълняват от роботи, захранвани с батерии, които харчат енергия „колкото крушка”. Роботите ще разнасят пици в радиус от един километър около заведенията на Domino’s в определени градове в Германия и Нидерландия.

Проектирани да доставят най-различни стоки с максимална скорост от 6 км/ч, роботите на Starship Technologies могат да намалят разходите на бизнеса, замърсяването на въздуха и емисиите на CO2, свързани с автомобилния превоз в градски райони.

Пуснати за първи път през 2014 г., автономните роботи вече са тествани в Лондон, Хамбург, Дюселдорф и Берн. Техни „колеги” обслужват някои доставки на куриерски служби като Hermes и JustEat.

Domino’s Pizza Enterprises, с която пицариите Domino’s имат франчайз договори, ще наблюдава партньорството и ще продължи да оценява използването на наземни и въздушни роботизирани доставки. /news359

Мюнхен/Германия

 

Ключови думи: , ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео