Здраве
сряда, 20 септември 2017 г.
thumb_1705_media.context.news_big

Недоносените бебета се стимулират чрез гласа на майките си

06.04.2017 12:32 0
   

Учени установиха, че изключително голям стимул за недоносените бебета е гласът на техните майки. Именно това им помага в по-нататъшното им развитие.

Изследванията сочат, че независимо дали недоносеното бебе слуша гласа на майка си на живо или на запис, той се отразява благотворно на състоянието му. Говор или майчина песен стабилизират жизнените показателите и стимулират поведението му.

Предишни проучвания, публикувани в списание Science, доказаха, че майчиният глас стимулира развитието на детския мозък.  Преждевременно родените 2 пъти по-често от доносените бебета имат проблеми със слуха и с дешифриране смисъла на думите. Защото, когато бебето идва на бял свят преди термина, тези отдели на мозъка, които обработват звука, не са достатъчно добре развити. И, ако по-късно се създадат условия близки до тези в утробата – например да чува звука на майчиното сърце или нейния глас, това би стимулирало развитието и може да компенсира затрудненията му. /news359

Париж/Франция


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео