България
сряда, 20 септември 2017 г.
c8438f69083d55e66b14242de9e87732

Служебният образователен министър за проблема с невалидните дипломи

06.04.2017 12:37 0
   

“Въпросът не беше дали трябва да се отмени наредбата, а какво я замества и дали имаме готовност да направим промени или трябва да се отмени и да се направи друга наредба. Дългият срок беше основният проблем. През този един месец нямаше да има наредба, после редовният кабинет трябваше да се заеме с това и излиза, че прехвърляме цялата отговорност към него”, каза служебният образователен министър проф. Николай Денков.

Денков изтъкна, че служебният кабинет е назначен от президента, така че трябва да се отчита както на премиера, така и на президента. Относно темата с невалидните дипломи, служебният министър заяви:

“При тези дипломи се проявява проблем, когато трябва да се валидират за кандидатстване в чужбина. Всъщност ние не знаем колко от студентите трябва да ги преподпишат, защото по времето на министър Вълчев нямаше онлайн преброяване. Нека не създаваме истерии около това нещо – ще потърсим подходящо решение, а г-н Вълчев, ако има такова, да ми го каже и ще го обсъдим”. Запитан дали, ако е поканен да остане във властта, ще приеме, той каза: “Ще го кажа като един мой колега - на въпроси с “ако” не отговарям, така че не е актуално”./news359

София/България


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео