България
събота, 23 септември 2017 г.
rumiana-bachvarova1

Румяна Бъчварова с изказване за наредбата за бежанците

08.04.2017 19:58 0
   

„Общините са този субект, който ще поеме основната отговорност за осъществяване на процеса за интеграция. Доброволният принцип, по който общините могат да приемат бежанци и да се занимават с тяхната интеграция, а не това да им бъде налагано. Това означава, че всяка една от общините може да реши дали може да приеме определен брой бежанци, които да интегрира. Този доброволен принцип беше основен принцип на нашата наредба, но беше оспорен и неглижиран по време на кампанията от основните ни опоненти”, заяви Румяна Бъчварова.

Тя добави, че валидността на споразуменията за интеграция остава същият – една година. „По отношение на финансовия модел – процесът на интегриране на бежанците се подпомага с европейски средства и по никакъв начин няма отражение върху националния бюджет и българските граждани”.

„Потвърждението на тези детайли показва, че всички критики и нападки по отношение на наредбата, са били неоснователни. Приемаме изключително положително както инициативата на президента, така и работата на екипа, който е работил по новата наредба”, подчерта Бъчварова. /News359

София/България


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео