Здраве
четвъртък, 29 юни 2017 г.
2908

По-голям риск за пушачите ако консумират цигари веднага след събуждане

14.04.2017 12:57 0
   

“Открихме, че пушачите, които консумират цигари веднага след събуждане, имат по-високи нива на NNAL – метаболит на специфичния за тютюна канцероген NNK”, заявява Стивън Бранстетър, един от авторите на ново проучване, засягащо пушачите.

Проучването е проведено с 1 945 пушачи. Данните от него показват, че 32% от тях пушат първата си цигара за деня пет минути след събуждането, 31% – между 6 и 30 минути, 18% – между 31 и 60 минути, и 19% – след повече от час.

Учените акцентират върху факта, че по отношение на нивата на NNAL запалването на цигара по-рано измества други фактори като възрастта на пушача, пола му и кога е започнал да пуши.

“Смятаме, че хората, които пушат веднага щом се събудят, вдишват дима по-дълбоко и цялостно, което може да обясни по-високите нива на NNAL в кръвта, а следователно и по-големия риск от развитието на рак”, посочва още Бранстетър./news359

Лондон/Великобритания

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Иван: Това няма да се случи няма кой да го позволи, ние нямаме ресурс. Това означав да пуснем някой да ни ...

Петрова: Вярно е ! Все пак трябва да върнем силната си позиция на Балканите, не случайно патриотите поеха отбраната. Вече искат ...

Dian: Дами и Господа на България и е нужно да я има тази АЕЦ, от гледна точка на националната сигурност и ...

Мишо: Според мен няма логика, защото България върви по пътя на Швейцария. Като пример мога да дам многото банки, хотели, казина ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео