България
понеделник, 18 юни 2018 г.
Цветанов Сътрудничеството между ЕС и НАТО трябва да се задълбочи

Цветанов: Сътрудничеството между ЕС и НАТО трябва да се задълбочи

19.04.2017 11:10 0
   

Предизборната надпревара бе състезание на идеи по силата на избора на народа ние сме първа политическа сила. Българският избирател ни подреди така, че да не може да управляваме самостоятелно. ГЕРБ влиза в парламента със заявката да управляваме 4 мандата. Това заяви Цветан Цветанов в първите си думи от трибуната вече като депутат от 44-ото Народно събрание.

По време на кампанията многократно заявихме, че няма да обещаем нищо, което не можем да изпълним. Избирателите ни са наясно, че не искаме да правим ефектни политики, които да се харесват само заради своя популистки заряд. Предвидимостта на ГЕРБ е в основата на общественото доверие.

Хората избраха рационален управленски модел срещу самоцелното желание за промяна или подмяна.

Уверявам ви, че в ГЕРБ ще се стремим към отговорно и прозрачно управление, от каквото страната ни се нуждае днес. ГЕРБ ще настоява за прозрачност и ясни принципи на управление, за да не бъдем жертва на междупартийни и вътрешнокоалиционни интриги. Ние вече работихме в условията на вътрешна и външна опозиция и трупахме негативи, в това число и чуждите. В резултат, поради крайна необходимост, а не заради каприз или политически егоизъм избрахме варианта да отидем на нови избори пред това да продължим да управляваме с цената на неприемливи компромиси.

Политическият профил на ГЕРБ е отдавна добре познат в страната, Европа и по света и това е гаранцията, че крайни форми на национализъм, каквито се вменяват от опозицията, няма да бъдат допуснати.

Националната ни сигурност няма алтернатива и няма цена, която да е висока, когато става дума за опазване на границите, собствеността и живота на българите. Водени от подобно разбиране, ще поставяме като приоритети законодателните инициативи произтичащи от нуждите на националната ни сигурност. Ще продължим неотклонно по пътя на евроатлантическата интеграция. Тя расте на фона на засиленото влияние на трети страни в региона на Черно море и Балканите.

Сътрудничеството между ЕС и НАТО трябва да се задълбочи. Законодателната програма на 44-тото Народно събрание няма как да остане извън публичният образ на страната ни по време на предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС. Надяваме се чрез добро законодателство и политическа добросъвестност да подпомогнем процеса на европейска легитимация на процесите на развитие на България.

Това би било значима инвестиция в бъдещето на страната ни. В заключение, пожелавам на всички здраве, енергия и сили за да бъдем на висотата на задачите, които ни предстоят. Българският народ е мъдър и винаги усеща фалша в политиката. Напомням на всички нас, които сме в тази зала, че България е парламентарна република и ни остават 4 години съвместна работа. България е над всичко. Успех!/news359

София/България

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео