Здраве
вторник, 27 юни 2017 г.
vredni-beli-hrani-newage

Вижте кои храни оказват неблагоприятно влияние на организма ни

26.04.2017 11:41 0
   

Трябва обаче да знаете, че белият ориз, рафинираната сол, пастьоризираното краве мляко, рафинираната захар и бялото брашно са 5-те най-вредни бели храни, защото имат много малко хранителни вещества, протеини и витамини.

Белият ориз води до значителни увеличаване на нивата на глюкоза в кръвта, което от своя страна увеличава риска от диабет. Обработката на ориза включва процеси, които премахват неговия външен слой и зародиша. В общи линии остава само тази част от ориза, която съдържа предимно нишесте.

Ако консумирате тези 5 продукта всеки ден, ще увеличите значително риска от диабет, високо кръвно налягане и други общи заболявания.

Знаете ли, че хората, които ядат бял 5 пъти седмично имат до 17% по-голяма вероятност да развият диабет?

Процеса на пастьоризация дава на млякото по-дълъг срок на годност, но цената за това е доста висока. Този процес премахва ценни ензими и витамини (А, С, В6, В12). В същото време в процеса на пастьоризация към млякото се добавят хормони и антибиотици.

Бялата захар не би трябвало да се смята за храна, а за чисто химическо вещество, което се извлича от растителни източници, като захарна тръстика или захарно цвекло. В процеса на извличане се премахват всички протеинови влакна и около 90% от хранителните вещества. При производството на рафинираната бяла захар се създават алкални реакции, които премахват почти всички витамини.

Солта, която всички ние използваме е натриев хлорид. Този продукт увеличава риска от редица сърдечно-съдови заболявания. Рафинираната сол предизвиква редица вредни странични ефекти, при хората, които я консумират редовно.

Бялото брашно е почти изцяло скорбяла и съдържа много малка част от хранителните вещества на зърното. Допълнителните химични процедури, които превръщат зърното в брашно, водят до образуването на алоксан, вещество използвано за предизвикване на диабет в здрави мишки, за научни изследвания./news359

Париж/Франция

Ключови думи: , , ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Иван: Това няма да се случи няма кой да го позволи, ние нямаме ресурс. Това означав да пуснем някой да ни ...

Петрова: Вярно е ! Все пак трябва да върнем силната си позиция на Балканите, не случайно патриотите поеха отбраната. Вече искат ...

Dian: Дами и Господа на България и е нужно да я има тази АЕЦ, от гледна точка на националната сигурност и ...

Мишо: Според мен няма логика, защото България върви по пътя на Швейцария. Като пример мога да дам многото банки, хотели, казина ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео