Здраве
вторник, 27 юни 2017 г.
download

Яжте редовно пшенични трици за здрава храносмилателна система

01.05.2017 21:35 0
   

Пшеничните трици представляват вторичен продукт, който се получава от смилането на пшеницата. Обикновено се използват за храна на домашните животни, но в последните години набраха изключителна популярност поради редицата здравословни ползи и свойства, които притежават.

Популярността на пшеничните трици никак не е случайна. Както стана ясно, те са изключително богати на ценни витамини и минерали.

Имат свойството да извеждат излишната вода от тялото, стимулират храносмилателните процеси, пречистват кръвта от лошия холестерол, предотвратяват запек. Едно от най-ценните свойства, които се приписват на пшеничните трици, е способността им да възпрепятстват образуването на ракови клетки в тялото.

Друго много ценно свойство на триците е да извеждат от организма съединения на тежките метали като олово и живак. Редовната консумация на пшенични трици подобрява функциите на храносмилателната система, стабилизира общото състояние на организма и укрепва имунитета.

Не на последно място, пшеничните трици са много добър начин за отслабване. Това се дължи на факта, че триците имат свойството да намаляват енергийното съдържание в приетата храна и намаляват чувството за глад.

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Иван: Това няма да се случи няма кой да го позволи, ние нямаме ресурс. Това означав да пуснем някой да ни ...

Петрова: Вярно е ! Все пак трябва да върнем силната си позиция на Балканите, не случайно патриотите поеха отбраната. Вече искат ...

Dian: Дами и Господа на България и е нужно да я има тази АЕЦ, от гледна точка на националната сигурност и ...

Мишо: Според мен няма логика, защото България върви по пътя на Швейцария. Като пример мога да дам многото банки, хотели, казина ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео