Бизнес
понеделник, 23 юли 2018 г.
62

Samsung започва да тества самоуправляващи се коли

02.05.2017 14:52 0
   

Samsung е  получила разрешение от министерството на транспорта в Южна Корея да тества самоуправляващи се коли по пътищата на страната.

Това обаче не означава, че един ден ще има коли с марката Samsung на пазара. Вместо това компанията планира да разработва и произвежда електронното оборудване, което ще се използва от автономни автомобили.

Тестовите коли на компанията са Hyundai с добавен хардуер от самата нея. Компанията обаче не коментира дали има партньорство с Hyundai за по-натам или просто използва такива коли за тестовете си. Тя не дава и подробности за проекта си нито в каква фаза е той.

Samsung е поредната компания от близо 20, които наскоро са получили разрешение от корейските власти да тестват технологии за автономни автомобили по пътищата. Правителството на страната активно подкрепя разработката на тази технология и харесва, че тя води до обединяването на компании от различни индустрии./News359

Сеул/Южна Корея


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео