Бизнес
сряда, 28 юни 2017 г.
62

Samsung започва да тества самоуправляващи се коли

02.05.2017 14:52 0
   

Samsung е  получила разрешение от министерството на транспорта в Южна Корея да тества самоуправляващи се коли по пътищата на страната.

Това обаче не означава, че един ден ще има коли с марката Samsung на пазара. Вместо това компанията планира да разработва и произвежда електронното оборудване, което ще се използва от автономни автомобили.

Тестовите коли на компанията са Hyundai с добавен хардуер от самата нея. Компанията обаче не коментира дали има партньорство с Hyundai за по-натам или просто използва такива коли за тестовете си. Тя не дава и подробности за проекта си нито в каква фаза е той.

Samsung е поредната компания от близо 20, които наскоро са получили разрешение от корейските власти да тестват технологии за автономни автомобили по пътищата. Правителството на страната активно подкрепя разработката на тази технология и харесва, че тя води до обединяването на компании от различни индустрии./News359

Сеул/Южна Корея


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Иван: Това няма да се случи няма кой да го позволи, ние нямаме ресурс. Това означав да пуснем някой да ни ...

Петрова: Вярно е ! Все пак трябва да върнем силната си позиция на Балканите, не случайно патриотите поеха отбраната. Вече искат ...

Dian: Дами и Господа на България и е нужно да я има тази АЕЦ, от гледна точка на националната сигурност и ...

Мишо: Според мен няма логика, защото България върви по пътя на Швейцария. Като пример мога да дам многото банки, хотели, казина ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео