Бизнес
понеделник, 15 октомври 2018 г.
landscape

Системата BioLock въвежда изключителни промени в сигурността

04.05.2017 10:24 0
   

BioLock е разработка на компанията SoftServe, която оперира с офис и в България. Системата се базира на електрокардиограмен (ЕКГ) анализ чрез биосензори, вградени във волана на превозното средство, както и работещо в офлайн режим мобилно приложение.

Чрез биометричното удостоверяване в реално време, BioLock се явява първата в света ЕКГ биосензорна система за анализ, която проактивно следи здравните показатели на шофьора и предотвратява кражба на превозното средство, посочиха от разработчика.

Фактори като кражба, умора и влошено здраве допринасят значително за повишаване на риска при управление на превозни средства. BioLock идва в отговор на нуждата от  нови защитни системи, които да предпазват живота на шофьорите и функционирането на автомобила.

Интелигентната система гарантира директна комуникация между ЕКГ биосензорите, вградени във волана на превозното средство, и мобилните устройства с цел лесно „разпознаване“ и следене на потребители с просто докосване.

Базираното на ЕКГ анализ удостоверяване има редица предимства в сравнение с алтернативни методи за удостоверяване като например пароли, пропуски и разпознаване на пръстов отпечатък. Освен че е лесно за използване, то не изисква помнене или смяна на пароли, а фалшифицирането и измамата на ЕКГ анализа са почти невъзможни.

Интелигентната система също така може да бъде персонализирана, за да отговаря на нуждите на всеки бизнес или краен потребител от защита на данни или физически активи, вкл. обезопасяване на обработката на плащания, велосипедите, заключването на врати, мобилните устройства и лаптопите./news359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Damyanova: Скъпи сънародници, дано се час по скоро се завърне държавността. Всичко е в ръцете на управляващите , те могат да ...

Ясен: На финалната права съм, мисля че в България не е сигурно за хората. Повече права е необходимо да имат органите ...

Dimo: За мен е ОК ! Може би съм късметлия, но засега се справям и нямам намерение да емигрирам

Йолита: Не съм доволна от живота в Бг, хората са злобни, завистливи и младите трудно могат да се реализират без да ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео