Бизнес
неделя, 24 септември 2017 г.
к8

Фейсбук отчете 8.03 млрд. долара приходи за първото тримесечие

05.05.2017 09:58 0
   

Фейсбук отчете 8.03 млрд. долара приходи и 3.06 млрд. долара печалба за първите три месеца на 2017 г. Социалната мрежа отчита 1.94 млрд. потребители спрямо 1.86 млрд. души за преди три месеца, като по този начин отчита ръст от 4.3% спрямо повишение от 3.91 на сто за предходното тримесечие.

С тези темпове, анализатори очакват границата от 2 млрд. потребители да бъдат преминати още през следващото тримесечие. Дневните активни потребители достигат 1.28 млрд. души спрямо 1.23 млрд. към края на 2016 г. Ръстът е отчетен на фона на проблеми с фалшивите новини, постоянните упреци за копирането на Snapchat и видео материалите с насилие или дори смърт, излъчени в мрежата през последните месеци.

Приходите от реклама на мобилните версии на компанията днес съставляват 85% от постъпленията на Фейсбук  прямо 84 на сто за преди три месеца. Ръстът на приходите спрямо година по-рано е от 49%, докато печалбата расте с 76 на сто спрямо периода 1 януари – 31 март 2016 г.  Потребителите на WhatsApp и Facebook Messenger вече са по 1.2 млрд. души, докато тези на Instagram достигат 700 млн. души. /news359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи: , ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео