Свят
четвъртък, 29 юни 2017 г.
28

Лавров: Има малцинство в ЕС, което е против подобряването на отношенията с Русия

07.05.2017 12:17 0
   

Според  министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров съществува ненормална ситуация, при която някои западни партньори на Русия се опитват да поставят “политиката, политизирания, идеологизирания подход над основополагащите икономически интереси на своите страни и граждани”.

“По мое мнение се засилва тенденцията на отказ от тази аномалия”, посочи той. По думите на Лавров обаче в ЕС продължава да има “агресивно малцинство”, което се обявява против нормализация в отношенията с Русия.

“Принципът на солидарността по своята същност би трябвало да предполага търсене на консенсус, на компромис между крайни позиции”, каза той.

“Има ги позициите на тези, които са категорично против всякаква нормализация в отношенията с Русия, има ги и позициите на тези, които се обявяват за това да се тръгне още сега към излизане от тази задънена улица на санкциите”, уточни министърът на външните работи на Русия./news359

Москва/Русия

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Иван: Това няма да се случи няма кой да го позволи, ние нямаме ресурс. Това означав да пуснем някой да ни ...

Петрова: Вярно е ! Все пак трябва да върнем силната си позиция на Балканите, не случайно патриотите поеха отбраната. Вече искат ...

Dian: Дами и Господа на България и е нужно да я има тази АЕЦ, от гледна точка на националната сигурност и ...

Мишо: Според мен няма логика, защото България върви по пътя на Швейцария. Като пример мога да дам многото банки, хотели, казина ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео