Здраве
понеделник, 16 юли 2018 г.
2111291998

Около 8 милиона тона пластмаса се изсипват в океана всяка година

10.05.2017 10:58 0
   

Ново проучване показва, че около 8 милиона тона пластмаса се изсипват в океана всяка година. Най-пагубно това се отразява на морските обитатели, които поглъщат опасния боклук.

90% от гларусите по света имат пластмаса в стомаха си. Страдат и рибите. Те обаче не са единствените животни, принесени в жертва на човешката немарливост.

Когато морските обитатели се натъкнат на пластмаса, плаваща в океана, те могат да я сбъркат с храна и да я погълнат, или да се заклещят в нея. А това води до бавна и мъчителна смърт.

Наскоро учени определиха Земята като токсична планета. Човечеството изпуска като токсична лавина повече от 250 милиарда тона химически вещества годишно. /news359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео