Здраве
четвъртък, 29 юни 2017 г.
2111291998

Около 8 милиона тона пластмаса се изсипват в океана всяка година

10.05.2017 10:58 0
   

Ново проучване показва, че около 8 милиона тона пластмаса се изсипват в океана всяка година. Най-пагубно това се отразява на морските обитатели, които поглъщат опасния боклук.

90% от гларусите по света имат пластмаса в стомаха си. Страдат и рибите. Те обаче не са единствените животни, принесени в жертва на човешката немарливост.

Когато морските обитатели се натъкнат на пластмаса, плаваща в океана, те могат да я сбъркат с храна и да я погълнат, или да се заклещят в нея. А това води до бавна и мъчителна смърт.

Наскоро учени определиха Земята като токсична планета. Човечеството изпуска като токсична лавина повече от 250 милиарда тона химически вещества годишно. /news359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Иван: Това няма да се случи няма кой да го позволи, ние нямаме ресурс. Това означав да пуснем някой да ни ...

Петрова: Вярно е ! Все пак трябва да върнем силната си позиция на Балканите, не случайно патриотите поеха отбраната. Вече искат ...

Dian: Дами и Господа на България и е нужно да я има тази АЕЦ, от гледна точка на националната сигурност и ...

Мишо: Според мен няма логика, защото България върви по пътя на Швейцария. Като пример мога да дам многото банки, хотели, казина ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео