България
сряда, 28 юни 2017 г.
01

Горанов: От 1 септември се вдигат учителските заплати, не се знае с колко

11.05.2017 12:25 0
   

„Продължава да не е ясно с колко ще се вдигнат учителските заплати. Това са вероятно разчети правени от просветния министър. Така или иначе за увеличение се говори от 1 септември. Много преди това ще е ясно числото. Аз казвам, че може да са над 15%. Това не е наддаване, а въпрос на изчисления и прецизиране на механизма“, заяви  министърът на финансите Владислав Горанов.

Горанов добави, че графикът е такъв, че до края на мандата учителските заплати ще се удвоят, а мандатът е 4-годишен. Финансовият министър, както и премиерът Бойко Борисов и вицепремиерът Томислав Дончев са на среща с КРИБ и бизнеса по плана “Юнкер”.

Премиерът Борисов също подчерта, че заплатите на преподавателите ще се вдигнат от 1 септември. По думите му, имаме редкия шанс и с председателството на Съвета на ЕС, и с подкрепата на Юнкер, още повече да улесним бизнеса и да го направим по-гъвкав.

„Следващата година ще минем 4,5-6%. А от 1 септември ще изпълним ангажимента за повишение на заплатите на българския учител. Трябва да се съсредоточим върху две неща – образование, това е най-важното, за да бъдем конкурентоспособни. Второто е свързаността на Балканите, на регионите. Нямаме нито магистрали, нито жп линии с нашите съседи. Сега направихме с Турция, работим със Сърбия, Гърция. Надяваме се да направим свързаност и между Българи и Македония“, каза още Бойко Борисов./News359

София/България


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Иван: Това няма да се случи няма кой да го позволи, ние нямаме ресурс. Това означав да пуснем някой да ни ...

Петрова: Вярно е ! Все пак трябва да върнем силната си позиция на Балканите, не случайно патриотите поеха отбраната. Вече искат ...

Dian: Дами и Господа на България и е нужно да я има тази АЕЦ, от гледна точка на националната сигурност и ...

Мишо: Според мен няма логика, защото България върви по пътя на Швейцария. Като пример мога да дам многото банки, хотели, казина ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео