България
неделя, 24 септември 2017 г.
01

Горанов: От 1 септември се вдигат учителските заплати, не се знае с колко

11.05.2017 12:25 0
   

„Продължава да не е ясно с колко ще се вдигнат учителските заплати. Това са вероятно разчети правени от просветния министър. Така или иначе за увеличение се говори от 1 септември. Много преди това ще е ясно числото. Аз казвам, че може да са над 15%. Това не е наддаване, а въпрос на изчисления и прецизиране на механизма“, заяви  министърът на финансите Владислав Горанов.

Горанов добави, че графикът е такъв, че до края на мандата учителските заплати ще се удвоят, а мандатът е 4-годишен. Финансовият министър, както и премиерът Бойко Борисов и вицепремиерът Томислав Дончев са на среща с КРИБ и бизнеса по плана “Юнкер”.

Премиерът Борисов също подчерта, че заплатите на преподавателите ще се вдигнат от 1 септември. По думите му, имаме редкия шанс и с председателството на Съвета на ЕС, и с подкрепата на Юнкер, още повече да улесним бизнеса и да го направим по-гъвкав.

„Следващата година ще минем 4,5-6%. А от 1 септември ще изпълним ангажимента за повишение на заплатите на българския учител. Трябва да се съсредоточим върху две неща – образование, това е най-важното, за да бъдем конкурентоспособни. Второто е свързаността на Балканите, на регионите. Нямаме нито магистрали, нито жп линии с нашите съседи. Сега направихме с Турция, работим със Сърбия, Гърция. Надяваме се да направим свързаност и между Българи и Македония“, каза още Бойко Борисов./News359

София/България


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео