Здраве
сряда, 18 октомври 2017 г.
Image_4762099_126

Кризата ни прави по-здрави, ядем по-малко, движим се повече

14.05.2017 09:35 0
   

Според изследването на мадридски медици и икономисти кризата ни прави по-здрави, защото ядем по-малко, а се движим повече. В началото на 90-те години на миналия век Куба изпада в изключително тежка икономическа криза заради разпадането на СССР. В резултат на това гражданите й отслабнали средно с 4-5 кг, а разпространението на болести като диабета и сърдечно-съдовите заболявания в страната рязко паднало.

Когато икономиката на Куба започнала да се стабилизира обаче, гражданите отново напълнели и се обездвижили, и националното здраве се сринало. Тези изводи накарали учените от университета „Алкала” в Мадрид да заключат, че ако населението на една държава отслабне масово с по 5 кг (вследствие на общата тежка икономическа ситуация), то смъртността от сърдечно-съдови проблеми ще намалее с една трета, а тази от диабет тип 2 – наполовина. Промяната на навиците на цели народи по отношение храната и движението могат фундаментално да променят здравословната картина на света, убедени са учените. И дори не говорим за толкова драстични промени – само 5 кг намаляване на теглото и леко повишаване на физическата активност. /news359

Мадрид/Испания

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео