Свят
сряда, 28 юни 2017 г.
step000161111

Реджеп Ердоган се срещна със сръбския премиер в Пекин

14.05.2017 09:28 0
   

В Пекин се осъществи среща между турския президент Реджеп Ердоган и  сръбския премиер Александър Вучич .Двамата лидери обсъдиха икономическото сътрудничество между двете страни. Вучичизрази задоволство от нарастващия интерес на турски инвеститори.

Той подчерта, че между Белград и Анкара съществува положителен бизнес климат и е необходимо тази тенденция да продължи. Турският президент, от своя страна, заяви, че макар да няма обща граница със Сърбия, Турция счита балканската страна за съсед.

„Сърбия е много важна за мира и стабилността на Западните Балкани. Ние нямаме обща граница със Сърбия, но ги считаме за съседи. Имаме много добри отношения със сърбите и се надяваме да разширим сътрудничеството“, заяви Ердоган.

Турският президент покани официално Александър Вучич да посети страната му, след като встъпи в длъжност като държавен глава на Сърбия. Реджеп Ердоган изрази надежда, че турските компании ще продължат да инвестират в Сърбия. /News359

Пекин/Китай

Ключови думи: , ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Иван: Това няма да се случи няма кой да го позволи, ние нямаме ресурс. Това означав да пуснем някой да ни ...

Петрова: Вярно е ! Все пак трябва да върнем силната си позиция на Балканите, не случайно патриотите поеха отбраната. Вече искат ...

Dian: Дами и Господа на България и е нужно да я има тази АЕЦ, от гледна точка на националната сигурност и ...

Мишо: Според мен няма логика, защото България върви по пътя на Швейцария. Като пример мога да дам многото банки, хотели, казина ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео