Гласът на обществото
вторник, 27 юни 2017 г.
1475566389

Йотова: От 10 години България е достоен член на ЕС

15.05.2017 15:58 0
   

„Поддържала съм всяка една страна към пътя за нейното членство, включително и Сърбия. От 10 години България е достоен член на ЕС, стабилна държава в тази част на Европа, сигурната външна граница на ЕС“, заяви вицепрезидентът  Илияна Йотова.

„Знаем много добре цената на това, което сме изживели през тези 10 години, знаем компромисите, които трябваше да направим“, коментира тя.

„Днес Сърбия е в преговорен процес по две от най-важните глави – 23, която се отнася до съдебна реформа и основни права, и 24 за правосъдие, сигурност и свобода“, поясни вицепрезидентът.

„Много внимателно следим напредъка на този преговорен процес, резолюциите, които се приемат в европейските институции, защото в тях се защитават правата на малцинствата“, посочи Илияна Йотова.

„Изпълнението на тези критерии и влизането на Сърбия в ЕС ще допринесе още повече за добрите ни двустранни и съседски отношения“, допълни тя./news359

София/България

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Иван: Това няма да се случи няма кой да го позволи, ние нямаме ресурс. Това означав да пуснем някой да ни ...

Петрова: Вярно е ! Все пак трябва да върнем силната си позиция на Балканите, не случайно патриотите поеха отбраната. Вече искат ...

Dian: Дами и Господа на България и е нужно да я има тази АЕЦ, от гледна точка на националната сигурност и ...

Мишо: Според мен няма логика, защото България върви по пътя на Швейцария. Като пример мога да дам многото банки, хотели, казина ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео