Бизнес
събота, 24 юни 2017 г.
store_dot_01

Иновативна батерия за електромобил зарежда само за 5 минути

17.05.2017 11:14 0
   

Израелската компания StoreDot създаде иновативна батерия за електромобил, която се зарежда до пълния си капацитет само за 5 минути.

StoreDot използва технология с наноточки, благодарение на която нейните акумулатори са способни да се зареждат ултрабързо – за броени минути. За сравнение, станцията Tesla Supercharger зарежда батерията на едноименния електромобил за два часа.

По информация от StoreDot, едно петминутно зареждане на батерията осигурява пробег на електромобила от 480 км. На скорошното изложение CUBE Tech Fair в Берлин израелската компания демонстрира новата си технология.

Акумулаторите на StoreDot използват технология FlashBattery, базирана на слой от наноматериали и специални органични съединения, които досега не са използвани в батериите./News359

Тел Авив/Израел


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Иван: Това няма да се случи няма кой да го позволи, ние нямаме ресурс. Това означав да пуснем някой да ни ...

Петрова: Вярно е ! Все пак трябва да върнем силната си позиция на Балканите, не случайно патриотите поеха отбраната. Вече искат ...

Dian: Дами и Господа на България и е нужно да я има тази АЕЦ, от гледна точка на националната сигурност и ...

Мишо: Според мен няма логика, защото България върви по пътя на Швейцария. Като пример мога да дам многото банки, хотели, казина ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео