Свят
събота, 24 юни 2017 г.
09

Ердоган назначи новите членове на Съвета на съдиите и прокурорите

20.05.2017 12:01 0
   

Реджеп Тайип Ердоган назначи новите членове на Съвета на съдиите и прокурорите (ССП). Президентският указ е във връзка с извършените промени в конституцията – чл. 159 и временния член 21, буква „С”.

От квотата на държавния глава висши магистрати стават заместник-главният републикански прокурор на Анкара Хюсеин Шахин и заместник-главният републикански прокурор на Истанбул Мехмет Акиф Екинджи, както и досегашните членове на закрития Висш съвет на съдиите и прокурорите (ВССП) Мехмет Йълмаз и Халил Коч.

Референдумът в Турция от 16 април промени състава и наименованието на ръководния орган в правосъдната система: от 22 – на 13 души и от ВССП – на ССП. Във временния член 30 е фиксирано, че това трябва да стане в срок от 30 дни след влизане в сила на променената конституция. Четирима членове на съвета са избират от президента; останалите седем – от Меджлиса.

Не се променя членството в съвета на министъра на правосъдието и на първия заместник-министър на правосъдието. На 17 май Меджлисът избра парламентарната квота от 7 висши магистрати. /news359

Анкара/Турция

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Иван: Това няма да се случи няма кой да го позволи, ние нямаме ресурс. Това означав да пуснем някой да ни ...

Петрова: Вярно е ! Все пак трябва да върнем силната си позиция на Балканите, не случайно патриотите поеха отбраната. Вече искат ...

Dian: Дами и Господа на България и е нужно да я има тази АЕЦ, от гледна точка на националната сигурност и ...

Мишо: Според мен няма логика, защото България върви по пътя на Швейцария. Като пример мога да дам многото банки, хотели, казина ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео