Свят
понеделник, 21 август 2017 г.
09

Ердоган назначи новите членове на Съвета на съдиите и прокурорите

20.05.2017 12:01 0
   

Реджеп Тайип Ердоган назначи новите членове на Съвета на съдиите и прокурорите (ССП). Президентският указ е във връзка с извършените промени в конституцията – чл. 159 и временния член 21, буква „С”.

От квотата на държавния глава висши магистрати стават заместник-главният републикански прокурор на Анкара Хюсеин Шахин и заместник-главният републикански прокурор на Истанбул Мехмет Акиф Екинджи, както и досегашните членове на закрития Висш съвет на съдиите и прокурорите (ВССП) Мехмет Йълмаз и Халил Коч.

Референдумът в Турция от 16 април промени състава и наименованието на ръководния орган в правосъдната система: от 22 – на 13 души и от ВССП – на ССП. Във временния член 30 е фиксирано, че това трябва да стане в срок от 30 дни след влизане в сила на променената конституция. Четирима членове на съвета са избират от президента; останалите седем – от Меджлиса.

Не се променя членството в съвета на министъра на правосъдието и на първия заместник-министър на правосъдието. На 17 май Меджлисът избра парламентарната квота от 7 висши магистрати. /news359

Анкара/Турция

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео