Бизнес
понеделник, 18 юни 2018 г.
p35-smiley-880x660

Съд в Израел глоби двойка с 2200 долара заради подвеждащи емоджита

22.05.2017 11:28 0
   

Съд в Израел  глоби двойка с 2200 долара заради подвеждащи емоджита в чат съобщение. Причината е , че емоджитата в съобщението “предават голям оптимизъм”. Те писали на мъж, който отдавал имот под наем чрез реклама в интернет. Заради емоджитата мъжът останал с впечатлението, че двойката иска да наеме имота.

Самият текст на съобщението също помогнал за това: “Добро утро. Интересуваме се от апартамента. Просто трябва да обсъдим детайлите. Кога е удобно за вас?”

Хазяйнът Янив Дахан свалил обявата от интернет и започнал преговори. След седмица разговори, двойката спряла да му отговаря след като му обещала, че ще му прати исканията си за промени в апартамента, но така и не го направила. Дахан в крайна сметка намерил други наематели, но подал оплакване срещу двойката за пропуснати ползи, като казал, че емоджитата са го подвели.

“Използваните символи в съобщението включват усмивка, бутилка шампанско, танцуващи фигури и други. Тези икони предават голям оптимизъм. Въпреки че съобщението няма силата на обвързващ договор между двете страни, то е накарало ищеца да постави голяма вяра в желанието на подсъдимите да наемат апартамента му”, се казва в решението на съда. То допълва, че двойката е използвала емоджита и в други съобщения, включително и в последното. “Тези символи предават на отсрещната страна, че всичко е наред, което е подвеждащо, защото към този момент подсъдимите вече са имали колебания в желанието си да наемат апартамента”, допълва още съдът. /news359

Тел Авив/Израел

Ключови думи: , ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео