Бизнес
неделя, 25 юни 2017 г.
p35-smiley-880x660

Съд в Израел глоби двойка с 2200 долара заради подвеждащи емоджита

22.05.2017 11:28 0
   

Съд в Израел  глоби двойка с 2200 долара заради подвеждащи емоджита в чат съобщение. Причината е , че емоджитата в съобщението “предават голям оптимизъм”. Те писали на мъж, който отдавал имот под наем чрез реклама в интернет. Заради емоджитата мъжът останал с впечатлението, че двойката иска да наеме имота.

Самият текст на съобщението също помогнал за това: “Добро утро. Интересуваме се от апартамента. Просто трябва да обсъдим детайлите. Кога е удобно за вас?”

Хазяйнът Янив Дахан свалил обявата от интернет и започнал преговори. След седмица разговори, двойката спряла да му отговаря след като му обещала, че ще му прати исканията си за промени в апартамента, но така и не го направила. Дахан в крайна сметка намерил други наематели, но подал оплакване срещу двойката за пропуснати ползи, като казал, че емоджитата са го подвели.

“Използваните символи в съобщението включват усмивка, бутилка шампанско, танцуващи фигури и други. Тези икони предават голям оптимизъм. Въпреки че съобщението няма силата на обвързващ договор между двете страни, то е накарало ищеца да постави голяма вяра в желанието на подсъдимите да наемат апартамента му”, се казва в решението на съда. То допълва, че двойката е използвала емоджита и в други съобщения, включително и в последното. “Тези символи предават на отсрещната страна, че всичко е наред, което е подвеждащо, защото към този момент подсъдимите вече са имали колебания в желанието си да наемат апартамента”, допълва още съдът. /news359

Тел Авив/Израел

Ключови думи: , ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Иван: Това няма да се случи няма кой да го позволи, ние нямаме ресурс. Това означав да пуснем някой да ни ...

Петрова: Вярно е ! Все пак трябва да върнем силната си позиция на Балканите, не случайно патриотите поеха отбраната. Вече искат ...

Dian: Дами и Господа на България и е нужно да я има тази АЕЦ, от гледна точка на националната сигурност и ...

Мишо: Според мен няма логика, защото България върви по пътя на Швейцария. Като пример мога да дам многото банки, хотели, казина ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео