Бизнес
понеделник, 21 август 2017 г.
p35-smiley-880x660

Съд в Израел глоби двойка с 2200 долара заради подвеждащи емоджита

22.05.2017 11:28 0
   

Съд в Израел  глоби двойка с 2200 долара заради подвеждащи емоджита в чат съобщение. Причината е , че емоджитата в съобщението “предават голям оптимизъм”. Те писали на мъж, който отдавал имот под наем чрез реклама в интернет. Заради емоджитата мъжът останал с впечатлението, че двойката иска да наеме имота.

Самият текст на съобщението също помогнал за това: “Добро утро. Интересуваме се от апартамента. Просто трябва да обсъдим детайлите. Кога е удобно за вас?”

Хазяйнът Янив Дахан свалил обявата от интернет и започнал преговори. След седмица разговори, двойката спряла да му отговаря след като му обещала, че ще му прати исканията си за промени в апартамента, но така и не го направила. Дахан в крайна сметка намерил други наематели, но подал оплакване срещу двойката за пропуснати ползи, като казал, че емоджитата са го подвели.

“Използваните символи в съобщението включват усмивка, бутилка шампанско, танцуващи фигури и други. Тези икони предават голям оптимизъм. Въпреки че съобщението няма силата на обвързващ договор между двете страни, то е накарало ищеца да постави голяма вяра в желанието на подсъдимите да наемат апартамента му”, се казва в решението на съда. То допълва, че двойката е използвала емоджита и в други съобщения, включително и в последното. “Тези символи предават на отсрещната страна, че всичко е наред, което е подвеждащо, защото към този момент подсъдимите вече са имали колебания в желанието си да наемат апартамента”, допълва още съдът. /news359

Тел Авив/Израел

Ключови думи: , ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео