България
събота, 21 юли 2018 г.
download

Ясен Тодоров: Не съм съгласен с твърденията, че прокуратурата е безконтролна

22.05.2017 12:18 0
   

“Не съм съгласен с твърденията, че прокуратурата е безконтролна. Тя се контролира от съда. Огромната част от прокурорските актове подлежат на съдебен контрол и последното произнасяне, след като се вкара обвинителният акт е на съда”, заяви Ясен Тодоров, председател на Етичната комисия във ВСС.

По повод коментарите за снимката му с бившия зам.-министър на вътрешните работи Явор Хайтов, Ясен Тодоров каза, че двамата са се срещали и в никакъв случай не крие контактите си с него.

“Ако исках да правя нещо конспиративно, нямаше да стоя десет минути на тротоара и да разговарям с различни хора. Още когато се разшумя скандалът с ЦУМ-гейт, ясно заявих, че подобни конспирации няма да приключат с него. Всички сме обсъждани в публичното пространство. Проблемът обаче е кой ще регламентира срещите на представителите на другите власти”, заяви Тодоров.

Той сподели още, че битката за овладяване на прокуратурата всъщност е битка за власт. И допълни, че искането му за оставката на Лозан Панов продължава да бъде в сила. /news359

София/България

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео