Здраве
вторник, 26 септември 2017 г.
lekari11

По-сериозните умствени заболявания се влошават през зимата

25.05.2017 13:27 0
   

Ново проучване открива, че всички по-сериозни умствени заболявания като хранително разстройство, параноя, шизофрения, загуба на внимание и раздвоение на личността, се влошават през зимата. Интересното е, че до този извод учените стигат като анализират търсенията през Google относно информация за душевни болести, направени в периода между 2006 и 2010 г. в Съединените щати и Австралия.

Оказва се, че и в двете страни всички търсения за умствени заболявания през зимата са много повече, отколкото през лятото. Така например през летните месеци търсенията за шизофрения и хранително разстройство в САЩ намаляват с 37 процента, докато тези за самоубийство се понижават с 24 процента.

Подобни са резултатите и в Австралия, където търсенията за чувство на засилено напрежение и тревога през лятото е с 15 процента по-малко в сравнение със зимните периоди. “Въпреки че го очаквахме, резултатите от анализа показват, че сезонните ефекти при всички заболявания са особено осезаеми”, казва Джеймс Нийлс Розенкуист, психиатър от Масачузетс и участник в проучването. Той и екипът му тепърва ще трябва да установят дали търсенията за информация, свързана с психични разстройства се влияят от социални, природни или биологични фактори, проявяващи се в съответните сезони./news359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео