Бизнес
неделя, 24 септември 2017 г.
62

Технологията за ирисово сканиране на Galaxy S8 е разбита от хакери

25.05.2017 11:16 0
   

Германски хакери разбиха  технологията за ирисово сканиране на новите смартфони на Galaxy S8 на Samsung. Хакерите използват “изкуствено око” – комбинация от контактна леща и принтирана снимка на окото на собственика, каквато може да бъде свалена от социалните мрежи, макар най-добрият вариант да е дигитална снимка, направена в режим за нощна фотография.

Рискът за сигурността на потребителите при ирисовото сканиране е дори по-голям, отколкото при пръстовите отпечатъци, тъй като излагаме ирисите си много повече. Ако имате ценни данни на смартфона и може би дори правите плащания през него, то е по-безопасно да използвате традиционната защита с ПИН-код вместо биометрични данни, препоръчва групата.

Galaxy S8 има и функция за лицево разпознаване, която бе “измамена” още преди пускането на смартфона на пазара – просто с принтирана снимка на собственика. Самсунг обяви днес, че е започнато разследване на твърденията на хакерите. Технологията за ирисово сканиране е разработена след прецизни тестове и ако има уязвима точка или нов метод, който застрашава усилията ни да гарантираме сигурността, то ще отговорим възможно най-бързо, обеща концернът в изявление./news359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео