Здраве
неделя, 24 септември 2017 г.
2

Аспержите помагат в борбата с вродени дефекти

28.05.2017 11:16 0
   

Аспержите са много добър източник на калий и натрий. Минералният профил на аспержите, съчетан с активната аминокиселина – аспарагин, придава на аспержите диуретично действие. Те се използват за лечение на проблеми с подуване, като артрит и ревматизъм.

Аспержите помагат и в борбата с вродени дефекти. В ранните етапи на бременността е необходимо аспержите да са често допълнение към храната. Една порция аспержи доставя около 263 mcg фолат и витамин В, които имат съществено значение за правилното клетъчно разделение, което е необходимо за ДНК синтеза.

Недостатъчното количество фолат по време на бременност е свързано с някои дефекти при раждане, включително и дефекти на нервната тръба като spina bifida.

В аспержите се съдържа веществото аспарагин, което има прекалено кисел характер и дразни стомашната лигавица. Аспержите съдържат естествени вещества, наречени пурини. При някои хора, които са податливи на пуринови проблеми, свързани с прекомерния прием на тези вещества, аспержите могат да са причина за здравословни проблеми.

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео