Здраве
сряда, 28 юни 2017 г.
2

Аспержите помагат в борбата с вродени дефекти

28.05.2017 11:16 0
   

Аспержите са много добър източник на калий и натрий. Минералният профил на аспержите, съчетан с активната аминокиселина – аспарагин, придава на аспержите диуретично действие. Те се използват за лечение на проблеми с подуване, като артрит и ревматизъм.

Аспержите помагат и в борбата с вродени дефекти. В ранните етапи на бременността е необходимо аспержите да са често допълнение към храната. Една порция аспержи доставя около 263 mcg фолат и витамин В, които имат съществено значение за правилното клетъчно разделение, което е необходимо за ДНК синтеза.

Недостатъчното количество фолат по време на бременност е свързано с някои дефекти при раждане, включително и дефекти на нервната тръба като spina bifida.

В аспержите се съдържа веществото аспарагин, което има прекалено кисел характер и дразни стомашната лигавица. Аспержите съдържат естествени вещества, наречени пурини. При някои хора, които са податливи на пуринови проблеми, свързани с прекомерния прием на тези вещества, аспержите могат да са причина за здравословни проблеми.

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Иван: Това няма да се случи няма кой да го позволи, ние нямаме ресурс. Това означав да пуснем някой да ни ...

Петрова: Вярно е ! Все пак трябва да върнем силната си позиция на Балканите, не случайно патриотите поеха отбраната. Вече искат ...

Dian: Дами и Господа на България и е нужно да я има тази АЕЦ, от гледна точка на националната сигурност и ...

Мишо: Според мен няма логика, защото България върви по пътя на Швейцария. Като пример мога да дам многото банки, хотели, казина ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео