Гласът на обществото
събота, 24 юни 2017 г.
Zaharieva

Захариева: На Балканите винаги е сложно и трябва да помним историята

29.05.2017 11:39 0
   

“На Балканите винаги е сложно и трябва да помним историята. Ако изкривяваме миналото, това няма да помогне за добрите отношения на Балканите. Надявам се да имаме стабилен партньор, с който да продължим разговорите по договора за добросъседство”, каза външния министър и вицепремиер Екатерина Захариева.

По думите ѝ, политолози и анализатори са направили оценка, че реакцията на България на скандала е била правилна. Тя подчерта, че все пак трябва да бъдем умерени, но такива непремерени изказвания не допринасят за добрите отношения.

Захариева отбеляза, че предстоящите председателство на България на ЕС и честването на 140-та годишнина от Освобождението на България, на честването на което е поканен да присъства руския президент Владимир Путин, могат да бъдат използвани като мост за подобряване на отношенията между Брюксел и Москва.

Захариева заяви, темите, които ще се предложат за обсъждане ще бъдат: енергийните въпроси, търговията, туризма, равнопоставеност.   Външният ни министър припомни, че на скорошната среща на НАТО и на всички съвети, на които се обсъждат отношенията с Русия, призивите са за прагматични отношения.  /News359

София/България

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Иван: Това няма да се случи няма кой да го позволи, ние нямаме ресурс. Това означав да пуснем някой да ни ...

Петрова: Вярно е ! Все пак трябва да върнем силната си позиция на Балканите, не случайно патриотите поеха отбраната. Вече искат ...

Dian: Дами и Господа на България и е нужно да я има тази АЕЦ, от гледна точка на националната сигурност и ...

Мишо: Според мен няма логика, защото България върви по пътя на Швейцария. Като пример мога да дам многото банки, хотели, казина ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео