Гласът на обществото
четвъртък, 24 август 2017 г.
Zaharieva

Захариева: На Балканите винаги е сложно и трябва да помним историята

29.05.2017 11:39 0
   

“На Балканите винаги е сложно и трябва да помним историята. Ако изкривяваме миналото, това няма да помогне за добрите отношения на Балканите. Надявам се да имаме стабилен партньор, с който да продължим разговорите по договора за добросъседство”, каза външния министър и вицепремиер Екатерина Захариева.

По думите ѝ, политолози и анализатори са направили оценка, че реакцията на България на скандала е била правилна. Тя подчерта, че все пак трябва да бъдем умерени, но такива непремерени изказвания не допринасят за добрите отношения.

Захариева отбеляза, че предстоящите председателство на България на ЕС и честването на 140-та годишнина от Освобождението на България, на честването на което е поканен да присъства руския президент Владимир Путин, могат да бъдат използвани като мост за подобряване на отношенията между Брюксел и Москва.

Захариева заяви, темите, които ще се предложат за обсъждане ще бъдат: енергийните въпроси, търговията, туризма, равнопоставеност.   Външният ни министър припомни, че на скорошната среща на НАТО и на всички съвети, на които се обсъждат отношенията с Русия, призивите са за прагматични отношения.  /News359

София/България

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео