Бизнес
събота, 24 юни 2017 г.
google_car_top

99.90% по-малко разходи при тестване на самоуправляеми автомобили

30.05.2017 10:40 0
   

Учени от Мичиган твърдят, че са намерили начин да намалят разходите за тестване на безопасността на самоуправляемите автомобили с 99,90%.

Те смятат, че хората ще се доверят на автономните коли, при условие, че тестовете потвърдят с 80% сигурност, че робомобилът е с 90% по-безопасен, отколкото управляваните от човек автомобили.

При изпитания по обичания начин е необходим пробег от 17 милиарда километра, като се има предвид, че за 10 години денонощна експлоатация един автомобил може да измине само няколко милиона километра.

Изследователите от Мичиган са открили нов начин за тестване на автономните превозни средства, при който отпада необходимостта от огромния пробег. Тяхното откритие значително ще намали разходите и ще ускори тестването на самоуправляеми коли. Разработката, базирана на анализ на повече от 4 милиона км реален пробег, ще намали в пъти времето, необходимо за преценка на възможностите на робомобила да се справя с потенциални извънредни ситуации. Според учените, разходите за оценка ще намалеят с 99,9%.

Основната идея на ускорените тестове е пътната ситуация да се раздели на съставни компоненти, които могат да бъдат повторно проверявани или симулирани. Така робомобилът бива поставян в своеобразен концентрат на сложни пътни условия./news359

Ню Йорк/САЩ


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Иван: Това няма да се случи няма кой да го позволи, ние нямаме ресурс. Това означав да пуснем някой да ни ...

Петрова: Вярно е ! Все пак трябва да върнем силната си позиция на Балканите, не случайно патриотите поеха отбраната. Вече искат ...

Dian: Дами и Господа на България и е нужно да я има тази АЕЦ, от гледна точка на националната сигурност и ...

Мишо: Според мен няма логика, защото България върви по пътя на Швейцария. Като пример мога да дам многото банки, хотели, казина ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео