Здраве
понеделник, 21 август 2017 г.
vitamin-D1-500x300

Проучване: 75% от населението има недостиг на витамин Д

01.06.2017 12:28 0
   

Наскоро проведено проучване показа, че 75% от населението има недостиг на витамин Д. Има някои насочващи признака за дефицит на витамина, ако ги откриете, направете си лабораторно изследване на нивото на витамин Д в кръвта и вземете мерки.

В ранната кърмаческа възраст недостигът на витамин Д се изразява с изпотяване, неспокойствие, намален мускулен тонус, характерно омекване на задната част на главичката на бебето.

При възрастните обилното изпотяване, особено по челото без да има видима причина (горещо време, физическо натоварване, климакс) може да е признак на недостиг на витамин Д.

Витамин Д е пряко свързан със здравината на костите и проблемите с тях са явен признак за недостиг на витамина. Остеопорозата пряко се влияе от нивото на вит.Д в организма наред с другите причини за нея (хормони, движение, възраст, наследственост).

Хроничната умора също е сигнал за недостиг на витамин Д. При неговата липса мускулите загубват своя тонус и дори елементарните движения бързо водят до умора. Сърцето също страда, и то е мускул./News359

Париж/Франция

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео