България
понеделник, 21 август 2017 г.
011

Горанов за механизма за определяне на минималната заплата

02.06.2017 13:45 0
   

„Хубаво е механизмът за определяне на минималната работна заплата, колкото и аз да съм с резерви, че такъв трябва да съществува, да бъде обсъден. Служебното правителство го беше извело като приоритет, но това, до което са стигнали, е доста наивно на този етап. Доста далеч сме още от какъвто и да било механизъм. Затова имаме доста мегдан за работа в тази посока. Въобще социалният диалог трябва да е на ниво, особено ако искаме да постигаме общи цели за промени“, коментира министърът на финансите Владислав Горанов.

По думите му създаването на параметричен механизъм за автоматично определяне на минималната работна заплата не съществува никъде в Европа. „Струва ми се екзотика. Това, което е изминато като път досега, не е достатъчно, използвах дори думата наивно“, подчерта той.

Владислав Горанов коментира и модернизацията на Българската армия, като посочи, че програмите за модернизацията ѝ са утвърдени от парламента и правителството и в частност Министерството на финансите се съобразява с графика, предвиден в програмите, които всъщност са били предложени в предния мандат на правителството на Бойко Борисов.

„Имаме допълнителни дебати дали в рамките на този ресурс, който се гласува с двете програми за изтребителите и патрулните кораби, удължавайки сроковете на програмите, не можем да вместим и програма, свързана със Сухопътните войски. Министерството на отбраната работи в тази посока. Ще имаме още разговори. Последният с Красимир Каракачанов беше по време на КСНС, но такива ще продължат и на ниво между двете министерства. Реалистично изглежда, ако разположим във времето ресурса, който и сега сме планирани за двете програми за модернизация и ако разтеглим във времето, да добавим и третата програма“, каза още министърът на финансите./news359

София/България

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео