Свят
неделя, 15 юли 2018 г.
34

Орбан: Изявлението на Сорос означава обявяване на война

03.06.2017 10:27 0
   

Унгарският премиер Виктор Орбан определи като обявяване на война изявлението на Сорос, който преди ден каза, че се възхищава от “смелостта, с която унгарците се противопоставят на заблудите и корупцията на мафиотската държава, установена от Орбан”.

“Това несъмнено е обявяване на война”, каза Орбан по държавното радио.

“Единствената мрежа, която действа по мафиотски начини, която не е прозрачна в Унгария, е мрежата на Сорос”, подчерта категорично унгарският премиер. “Затова трябва да настояваме и аз лично настоявам парламентът да приеме решение, с което да направи тези организации прозрачни”, каза Орбан.

Законодателство, внесено от правителството в парламента, предвижда неправителствените организации, получаващи дарения от чужбина на стойност над 7,2 милиона форинта или 26 000 долара, да се регистрират пред властите и да се обявяват като финансирани от чужбина. Очаква се парламентът да приеме законопроекта по-късно този месец въпреки масовите протести в Унгария и резолюцията на Европейския парламент. Унгарският външен министър Петер Сиярто окачестви резолюция на Европейския парламент като “нова атака на мрежата на Сорос”.

На 17 май евродепутатите приеха резолюция, според която положението с основите права в Унгария оправдава започване на процедура за налагане на санкции срещу Унгария, пише в официалния сайт на Европейския парламент. Te установяват сериозно влошаване на върховенството на закона и демокрацията, заявяват, че спорните закони трябва да бъдат отменени или оттеглени и средствата от европейските фондове да бъдат под наблюдение./news359

Будапеща/Унгария

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео