Свят
четвъртък, 29 юни 2017 г.
34

Орбан: Изявлението на Сорос означава обявяване на война

03.06.2017 10:27 0
   

Унгарският премиер Виктор Орбан определи като обявяване на война изявлението на Сорос, който преди ден каза, че се възхищава от “смелостта, с която унгарците се противопоставят на заблудите и корупцията на мафиотската държава, установена от Орбан”.

“Това несъмнено е обявяване на война”, каза Орбан по държавното радио.

“Единствената мрежа, която действа по мафиотски начини, която не е прозрачна в Унгария, е мрежата на Сорос”, подчерта категорично унгарският премиер. “Затова трябва да настояваме и аз лично настоявам парламентът да приеме решение, с което да направи тези организации прозрачни”, каза Орбан.

Законодателство, внесено от правителството в парламента, предвижда неправителствените организации, получаващи дарения от чужбина на стойност над 7,2 милиона форинта или 26 000 долара, да се регистрират пред властите и да се обявяват като финансирани от чужбина. Очаква се парламентът да приеме законопроекта по-късно този месец въпреки масовите протести в Унгария и резолюцията на Европейския парламент. Унгарският външен министър Петер Сиярто окачестви резолюция на Европейския парламент като “нова атака на мрежата на Сорос”.

На 17 май евродепутатите приеха резолюция, според която положението с основите права в Унгария оправдава започване на процедура за налагане на санкции срещу Унгария, пише в официалния сайт на Европейския парламент. Te установяват сериозно влошаване на върховенството на закона и демокрацията, заявяват, че спорните закони трябва да бъдат отменени или оттеглени и средствата от европейските фондове да бъдат под наблюдение./news359

Будапеща/Унгария

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Иван: Това няма да се случи няма кой да го позволи, ние нямаме ресурс. Това означав да пуснем някой да ни ...

Петрова: Вярно е ! Все пак трябва да върнем силната си позиция на Балканите, не случайно патриотите поеха отбраната. Вече искат ...

Dian: Дами и Господа на България и е нужно да я има тази АЕЦ, от гледна точка на националната сигурност и ...

Мишо: Според мен няма логика, защото България върви по пътя на Швейцария. Като пример мога да дам многото банки, хотели, казина ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео