Гласът на обществото
вторник, 27 юни 2017 г.
4aa_231

Гем. Киров: Като член на НАТО ние сме потенциална цел

06.06.2017 13:04 0
   

„Ние продължаваме да се борим със следствията без да сме предприели мерки насочени към ликвидиране на причините, които пораждат тези явления. Трябва да се затегнат мерките за сигурност, особено в киберпространството. Тук отново стигаме до въпроса кое е по-важно свободата или сигурността. Мерките за сигурност трябва да са в полза на свободата на обществото”, каза бившият директор на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров.

„Видно е от последните терористични атаки е, че тези лица са попадали в полезрението на британските тайни служби. Те работят по наблюдението на около 20 000 човека. Този мащаб на работа е огромен и не е възможно да се прави ефективно. Тук разузнавателната дейност е най-ефективна. Човешкият фактор е много важен. За съжаление специалните служби вървят крачка след терористите. Това трябва да е политика на държавите, където се зараждат тези проблеми и интеграция на тези хора от гетата в обществото“, заяви ген. Киров.

По думите му България, като че ли остава едно сравнително спокойно местенце, но това не бива да ни успокоява. Като член на НАТО ние сме потенциална цел. Предстоящото председателство също ни прави цел на терористите. Силите на за сигурност ще имат много тежка работа, но трябва да се справим.

Тревожни факти са, че силовите структури имат недокомплект, а трябва да се превърнат в основен приоритет на държавата“, призова експертът. Ген. Кирчо Киров коментира и изолирането на Катар. Според него това ще доведе до една нова точка на напрежение в Средноизточния регион. „Очертават се две крила на въздействие – Саудитска Арабия и Иран./news359

София/България

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Иван: Това няма да се случи няма кой да го позволи, ние нямаме ресурс. Това означав да пуснем някой да ни ...

Петрова: Вярно е ! Все пак трябва да върнем силната си позиция на Балканите, не случайно патриотите поеха отбраната. Вече искат ...

Dian: Дами и Господа на България и е нужно да я има тази АЕЦ, от гледна точка на националната сигурност и ...

Мишо: Според мен няма логика, защото България върви по пътя на Швейцария. Като пример мога да дам многото банки, хотели, казина ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео