България
неделя, 15 юли 2018 г.
021

Нинова: Няма да харча държавни пари за охрана, ще се обърна към частна фирма

07.06.2017 13:30 0
   

„Информирах министъра на вътрешните работи, че срещу мен има заплахи. Не ходя с охрана, защото данъците на хората не трябва да се харчат за това. Дано да не се налага, но ако се наложи, ще използвам услугите на частна фирма. Няма да харча държавни пари за това”, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Може да имаме национално съгласие по важните теми – една от тях е бъдещото председателство на България на ЕС. Тази идея обаче може а се разклати по пътя на нейната реализация. Имаме пет възможности да развитие на ЕС.

В България няма анализ каква позиция ще има България. А ние ще бъдем председател. Настояваме такива анализи да имаме. Да не се допусне разделянето на Европа на група държави – развиващи се бързо и изоставащи.   Тази тема трябва да бъде обширно обсъдена в парламента и да се вземе национално решение.   В хода на председателството трябва да поставим и две – три наши теми. До този момент правителството няма мнение кои са тези важни теми. Те са: икономика, производство – малък среден бизнес с данъчни облекчения, социалната тема – бедност, доходи неравенства, третата е сигурност.

По думите на Нинова, въпросните предложения ГЕРБ ще представи чак през октомври, а тогава, според нея, ще е късно. „Те правят министерство на председателството, не предлагат политики, а обсъждат плочките в НДК”, каза още лидерът на БСП.   Нинова също призова ГЕРБ да каже позицията си относно квотите на ЕС за мигрантите. „Нямаме никаква яснота какво прави правителството. Каква позиция има”, добави тя. /news359

София/България

Ключови думи: , ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео