България
неделя, 25 юни 2017 г.
знак-за-мобилни-камери-Е-24-Е24

Депутатите в борба с нелепите пътни знаци

08.06.2017 13:47 0
   

“Има толкова много малоумни табели, създаващи предпоставки за катастрофи и задръствания. Например шосето до телевизионната кула в София е четирилентово, ограничението е 50 км/ч и, разбира се, има камера, която снима за скорост. Защо на такъв път ограничението е такова?”, попита Георги Свиленски от БСП.

Народните представители от всички парламентарни групи се обединиха около идеята да се направи обход и да се разбере къде са нелепите пътни знаци и да се заменят с адекватни. “Процедурата е тромава и много трудна. Вероятно ще бъдат премахнати с въвеждането на ново звено в Агенция “Пътна инфраструктура”, където ще отговаря за поддържането на пътната мрежа”, обясни Станислав Иванов от ГЕРБ.

Докато това се случи, на пътните полицаи в цялата страна ще бъде разпоредено да не дебнат за нарушители след знаци, които не са адекватни на пътната обстановка. Депутатите решиха единодушно вчера на първо четене в комисията табелите Е-24, които предупреждават, че следва контрол на скоростта, да бъдат премахнати. Депутатите обясниха, че пътният знак вероятно ще изчезне до края на другата седмица, когато предложението за промяна влезе в сила окончателно.

“Мобилните и стационарните камери снимат не лица, а коли. Не се нарушават никакви права на хората, така че този знак не е нужен. Отделно проверките на пътя ще се извършват само от патрулки с три камери, които да следят дали се взимат рушвети и микрофони на реверите на униформените”, уточни началникът на Пътна полиция комисар Бойко Рановски./news359

София/България

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Иван: Това няма да се случи няма кой да го позволи, ние нямаме ресурс. Това означав да пуснем някой да ни ...

Петрова: Вярно е ! Все пак трябва да върнем силната си позиция на Балканите, не случайно патриотите поеха отбраната. Вече искат ...

Dian: Дами и Господа на България и е нужно да я има тази АЕЦ, от гледна точка на националната сигурност и ...

Мишо: Според мен няма логика, защото България върви по пътя на Швейцария. Като пример мога да дам многото банки, хотели, казина ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео