Бизнес
четвъртък, 29 юни 2017 г.
777771

Google вече е способен да разпознава гласа на човека с точност 95%

10.06.2017 10:15 0
   

Софтуерът на Google вече е способен да разпознава гласа на човека с точност 95%, благодарение на машинното обучение. Това означава, че Google Assistant разпознава речта не по-лошо от хората, при които показателят също е 95%.

Интересен е и начинът, по който Google е постигнал този резултат. Статистиката сочи, че за последните 4 години точността на разпознаване на реч се е увеличила с цели 20% – от 75% до 95%. И заслугата за това е най-вече на машинното обучение, което има множество алгоритми.

В процеса на обучение технологията ще става още по-прецизна. Колкото по-често хората по света общуват с Google Assistant, толкова по-точно ще става разпознаването на говор.

Очаква се в близко бъдеще точността при разпознаване на реч да достигне 100%. Това би означавало, че роботите ще разбират речта на човека по-добре, отколкото самите хора. /news359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи: , ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Иван: Това няма да се случи няма кой да го позволи, ние нямаме ресурс. Това означав да пуснем някой да ни ...

Петрова: Вярно е ! Все пак трябва да върнем силната си позиция на Балканите, не случайно патриотите поеха отбраната. Вече искат ...

Dian: Дами и Господа на България и е нужно да я има тази АЕЦ, от гледна точка на националната сигурност и ...

Мишо: Според мен няма логика, защото България върви по пътя на Швейцария. Като пример мога да дам многото банки, хотели, казина ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео