Бизнес
понеделник, 16 юли 2018 г.
777771

Google вече е способен да разпознава гласа на човека с точност 95%

10.06.2017 10:15 0
   

Софтуерът на Google вече е способен да разпознава гласа на човека с точност 95%, благодарение на машинното обучение. Това означава, че Google Assistant разпознава речта не по-лошо от хората, при които показателят също е 95%.

Интересен е и начинът, по който Google е постигнал този резултат. Статистиката сочи, че за последните 4 години точността на разпознаване на реч се е увеличила с цели 20% – от 75% до 95%. И заслугата за това е най-вече на машинното обучение, което има множество алгоритми.

В процеса на обучение технологията ще става още по-прецизна. Колкото по-често хората по света общуват с Google Assistant, толкова по-точно ще става разпознаването на говор.

Очаква се в близко бъдеще точността при разпознаване на реч да достигне 100%. Това би означавало, че роботите ще разбират речта на човека по-добре, отколкото самите хора. /news359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи: , ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео