Гласът на обществото
понеделник, 21 август 2017 г.
12321

Дончев: Не са адекватни коментарите, че България влиза в ролята на посредник

12.06.2017 12:25 0
   

„Самото публикуване на стенограмата, на класифицирана информация,  може да стане опасен прецедент. Публичният интерес стои над отгоре, но има ситуации, в които общественият интерес не е в посока публичност. Този баланс между публичното и това, което не трябва да е публично, не знам къде се намества това решение за отварянето й.“, коментира Томислав Дончев относно разсекретената стенограма.

Дончев беше категоричен, че без България да претендира, че е приключила с всички реформи се движи по ясен, прогнозируем път.

Той обърна внимание, че Западните Балкани е важна тема, по която Европа трябва да намери решение. Разширяването на ЕС не е тема сега, но на тях трябва да им се даде цел, посока за развитие.

„Не са адекватни коментарите, че България влиза в ролята на посредник. Ние поддържаме диалог с всички съседи. Тук ролята ни е важна в Европа.“, коментира Дончев.

Относно намеренията ни да влезем в Еврозоната, Дончев подчерта, че сме покрили техническите изисквания, но решението дали да сме там е политически порцес. „Трябва да намерим правилните политически аргументи сред другите страни, че мястото ни е там“, коментира още той./news359

София/България

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео