Гласът на обществото
неделя, 25 юни 2017 г.
12321

Дончев: Не са адекватни коментарите, че България влиза в ролята на посредник

12.06.2017 12:25 0
   

„Самото публикуване на стенограмата, на класифицирана информация,  може да стане опасен прецедент. Публичният интерес стои над отгоре, но има ситуации, в които общественият интерес не е в посока публичност. Този баланс между публичното и това, което не трябва да е публично, не знам къде се намества това решение за отварянето й.“, коментира Томислав Дончев относно разсекретената стенограма.

Дончев беше категоричен, че без България да претендира, че е приключила с всички реформи се движи по ясен, прогнозируем път.

Той обърна внимание, че Западните Балкани е важна тема, по която Европа трябва да намери решение. Разширяването на ЕС не е тема сега, но на тях трябва да им се даде цел, посока за развитие.

„Не са адекватни коментарите, че България влиза в ролята на посредник. Ние поддържаме диалог с всички съседи. Тук ролята ни е важна в Европа.“, коментира Дончев.

Относно намеренията ни да влезем в Еврозоната, Дончев подчерта, че сме покрили техническите изисквания, но решението дали да сме там е политически порцес. „Трябва да намерим правилните политически аргументи сред другите страни, че мястото ни е там“, коментира още той./news359

София/България

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Иван: Това няма да се случи няма кой да го позволи, ние нямаме ресурс. Това означав да пуснем някой да ни ...

Петрова: Вярно е ! Все пак трябва да върнем силната си позиция на Балканите, не случайно патриотите поеха отбраната. Вече искат ...

Dian: Дами и Господа на България и е нужно да я има тази АЕЦ, от гледна точка на националната сигурност и ...

Мишо: Според мен няма логика, защото България върви по пътя на Швейцария. Като пример мога да дам многото банки, хотели, казина ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео